Der er mange andre ting der egner sig til røgning, her finder du eksempler på noget af det vi har prøvet.
Nødder:
Alle slags nødder kan røges, vi har fx. røget mandler og valnødder, ved ca. 55 grader i 10 til 15 minutter. begge dele er forrygende som snacks, eller smidt på panden med chilipulver og honning, som tilbehør til ost.
Hvis du vil have nødder med en kraftigere smag, kan du røge dem i en time, ved 45 til 75 grader, massere dem med olie og salt, hvorefter de kommes i en 200 grader varm ovn i 5 - 10 minutter.
Alle slags nødder kan røges, vi har fx. røget mandler og valnødder, ved ca. 55 grader i 10 til 15 minutter. begge dele er forrygende som snacks, eller smidt på panden med chilipulver og honning, som tilbehør til ost.
Hvis du vil have nødder med en kraftigere smag, kan du røge dem i en time, ved 45 til 75 grader, massere dem med olie og salt, hvorefter de kommes i en 200 grader varm ovn i 5 - 10 minutter.
Olie:
Koldrøges i 24 timer, giver en god røgsmag til fx. mayonnaise.
Salt:
Koldrøges så lang tid som muligt, vi har vores i en gazepose som vi hænger med hver gang vi røger, på denne måde tager det mere og mere farve, og bliver mere kraftigt smagende med tiden.
Koldrøges så lang tid som muligt, vi har vores i en gazepose som vi hænger med hver gang vi røger, på denne måde tager det mere og mere farve, og bliver mere kraftigt smagende med tiden.
Kartofler:
Chili:
Mange forskellige chillies nyder godt af en gang kold røg, bind en snor om stilken, og hæng dem med når du koldrøger, Chili kan tåle meget røg så giv dem bare 24 timer eller mere.
Chili:
Mange forskellige chillies nyder godt af en gang kold røg, bind en snor om stilken, og hæng dem med når du koldrøger, Chili kan tåle meget røg så giv dem bare 24 timer eller mere.
Ost:
Alle faste oste kan røges, skåret i stykker, temperaturen må ikke overstige 40 grader, da ostene så smelter! Andre oste med flydende indre, fx. brie skal røges hele.
Vi har røget mange forskellige oste, røget cheddar giver en fantastisk smag, på billedet er det røget cheddar, og blåskimmelosten "bornzola" der også bliver god røget med fx. kirsebær eller æble som røgmedie.
En anden favorit her i huset er Brugsens billigste Brie, røget ved ca. 40 grader i 30 - 40 minutter bliver smagen fantastisk, du tror det er en helt anden ost.
Alle faste oste kan røges, skåret i stykker, temperaturen må ikke overstige 40 grader, da ostene så smelter! Andre oste med flydende indre, fx. brie skal røges hele.
Vi har røget mange forskellige oste, røget cheddar giver en fantastisk smag, på billedet er det røget cheddar, og blåskimmelosten "bornzola" der også bliver god røget med fx. kirsebær eller æble som røgmedie.
En anden favorit her i huset er Brugsens billigste Brie, røget ved ca. 40 grader i 30 - 40 minutter bliver smagen fantastisk, du tror det er en helt anden ost.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar